Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرش خوشخو با اشاره به اینکه همواره اصغر فرهادی از سوی دو جبهه مختلف مورد سوءظن بوده تأکید کرد که این برداشت‌ها نادرست هستند چرا که اصغر فرهادی همواره سعی داشته تنها فیلم بسازد و در عین حال در آثارش به تحولات اجتماعی و سیاسی بی‌تفاوت نباشد.

آرش خوشخو، منتقد سینما، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: اصغر فرهادی سینماگری است که در دهه 1380 به عنوان صدای طبقه متوسط معروف شد و اتفاقاً نقطه قوت آثارش پرداختن به ویژگی‌های همین طبقه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشخو خاطرنشان کرد: دوره شکوفایی اصغر فرهادی با ماجراها و اتفاقات سال 1388 همزمان شد، همان زمان طبقه معترض جامعه، طبقه متوسط بود و خود به خود همین ویژگی‌ها با آثار فرهادی گره خورد و بسیاری بر این عقیده بودند که تو صدای طبقه معترض یا همان طبقه متوسط هستی و برخی او را فیلمسازی می‌دانستند که با سیستم حاکم همراه است و به همین دلیل توانسته جایگاه امروزش را به دست بیاورد در حالیکه هر دو تحلیل درباره اصغر فرهادی غلط است. او فیلم‌های خودش را می‌سازد و اصلاً در این جریانات قرار ندارد.

او افزود: تصور عده‌ای بر این است که موفقیت بدون رانت امکان‌پذیر نیست و موفقیت‌های اصغر فرهادی برای برخی افراد این سوءتفاهم را به وجود آورده که او از همین راه توانسته به جایگاه امروزش برسد. به عنوان مثال زمان ریاست جواد شمقدری در سازمان سینمایی این توطئه مطرح بود ولی حتی اگر بر فرض محال بپذیریم که رسیدن «جدایی نادر از سیمین» به اسکار با لابی شمقدری بوده، کاندیدا شدن این فیلم در بخش بهترین فیلمنامه نشان می‌دهد موفقیت فیلم فرهادی نمی‌تواند کاملاً با رانت و لابی باشد و قطعاً این فیلم حائز کیفیت بالایی بوده که توانسته با بهترین نویسنده‌های دنیا در یک رقابت قرار بگیرد.

خوشخو خاطرنشان کرد: اصغر فرهادی همواره با تحولات سیاسی و اجتماعی همراه بوده و نمی‌توان او را بی‌تفاوت به این مسائل دانست. او در آثار قبلی‌اش حتی برخی مواقع جلوتر از این تحولات بوده و نگاه او به تحولات اجتماعی و سیاسی هم بارها با سوءظن گروه‌های مختلف همراه بوده و بسیاری او را محافظه‌کار می‌دانند و برخی او را فیلمسازی می‌دانند که به جشنواره‌های خارجی باج می‌دهد و فرهادی را در مقابل حکومت می‌دانند. از نظر من هر دو تحلیل غلط است، فرهادی تنها می‌خواهد اتفاقات اطراف خود را تحلیل کند و دو راهی‌های اخلاقی برای او مهم هستند و در آثارش این دغدغه‌ها را می‌بینیم. او همواره سعی داشته از حواشی فاصله بگیرد و به انتقاداتی که صورت می‌گرفت بی‌تفاوت باشد اما این بار حجم انتقادات و صحبت‌ها درباره او به قدری زیاد بود که کلافه‌اش کرد و موجب شد که آن بیانیه غیرلازم را منتشر کند اما نکته عجیب و جالب این است که حتی همین جوابیه فرهادی را برخی جزو برنامه‌های رانتی فرهادی می‌دانند و او همچنان گرفتار این حواشی است. بهتر است اصغر فرهادی مثل سابق فیلم‌های خودش را بسازد و از این حواشی دور بماند.

این منتقد در ادامه درباره فیلم «قهرمان» گفت: نقاط ضعف رفتاری و گفتاری ایرانی‌ها را در فیلم جدید اصغر فرهادی می‌توان دید؛ بسیاری از دردسرهای ما از همین مشکل نشأت می‌گیرد، سوءتفاهم‌ها و رفتارهای مبهم که همواره دردسرهای بزرگی آفریده‌اند و به نشانه‌های ضعف در فرهنگ ما تبدیل شده‌اند. فرهادی در «قهرمان» دیگر سراغ طبقه متوسط نرفته و به سراغ طبقه فرودست جامعه آمده است و به نظر من این خود  در جهت همراهی با اتفاقات 7، 8 سال اخیر است. «قهرمان» را از سه فیلم قبلی فرهادی اثر بهتری می‌دانم. فیلم کمی کسالت‌بار است و در دو سوم پایانی تحولات و اتفاقاتی تعمدی و مکانیکی را هم شاهد هستیم که تا حدی به کلیت اثر لطمه زده‌اند. اگر این اتفاقات تصنعی و مکانیکی وجود نداشت اثر در فضای معقول‌‌تری روایت می‌شد اما در کل «قهرمان» برای من فیلمی باکیفیت و قابل تأمل بود و شخصیت‌پردازی دقیقی را در این فیلم شاهد هستیم و کاراکترهایی چون کاراکتر محسن تنابنده و دخترش در این فیلم، شخصیت‌هایی هستند که ما در جامعه زیاد می‌بینیم.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر اصغر فرهادی جواد شمقدری رقابت سیاسی و اجتماعی اجتماعی و سیاسی جامعه اجتماعی و سیاسی اصغر فرهادی جدایی نادر از سیمین جواد شمقدری رقابت آرش خوشخو اصغر فرهادی طبقه متوسط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۰۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هادی‌زاده مسئول برگزاری روز ملی پارالمپیک شد

علی اصغر هادی‌زاده به عنوان مسئول برگزاری روز ملی پارالمپیک منصوب شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از سایت کمیته ملی پارالمپیک، طی حکمی از سوی علی اصغرحسن زاده سرپرست دبیراجرایی کمیته ملی پارالمپیک، علی اصغر هادی‌زاده به عنوان مسئول برگزاری روز ملی پارالمپیک منصوب شد.

در متن این حکم آمده است:

«جناب آقای علی اصغر هادیزاده

با سلام و احترام،

با عنایت به دانش، تخصص و سوابق جنابعالی به موجب این حکم به سمت مسئول برگزاری روز ملی پارالمپیک منصوب می‌گردید. امید است با استعانت از پروردگار متعال و تحت توجهات حضرت بقیه‌الله الاعظم(عج) و مدنظر قراردادن رهنمود‌های مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، پیشبرد و تأمین اهداف و ارتقای توانمندی‌‌های کمیته و انجام مسئولیت‌‌های محوله موفق و مؤید باشید.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد
  • گواردیولا: موفقیت فودن برای خودش است، نه من!
  • چیلیندری مدرن میراثی از دیتونا : بهترین مثال برای وقتی که درست می سازی و 50 سال بعد هم جوابه! (+تصاویر)
  • درویش: عالیشاه نباید آن حرکت را انجام می‌داد/اوسمار خودش خواست بعد از فضای بازی با سپاهان برنامه بدهد+فیلم
  • درست مثل رونالدو: بهترین وارث برای شماره 7
  • هادی‌زاده مسئول برگزاری روز ملی پارالمپیک شد
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵میلیاردی یک هنرمند
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵ میلیاردی یک هنرمند