Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سینما ایران در مجموع ۲۵ بار در شاخه بهترین فیلم خارجی (بهترین فیلم بین المللی) جوایز اسکار حضور داشته که تا کنون دو جایزه آن متعلق به فیلم «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی بوده است. همچنین در این میان، یک نامزدی برای فیلم «بچه‌های آسمان» به کارگردانی مجید مجیدی به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین بار در سال ۱۳۵۶ وزارت فرهنگ و هنر، فیلم «دایره مینا» ساخته داریوش مهرجویی را به اسکار معرفی کرد و سپس فیلم باد صبا از آلبر لاموریس در سال ۱۳۵۷ به عنوان نماینده ایران راهی اسکار شد.

بعد از ۱۷ سال وقفه، در سال ۱۳۷۳ (۱۱۹۴ میلادی) فیلم «درخت زیتون» به کارگردانی زنده یاد عباس کیارستمی نماینده ایران در شصت و هفتمین دوره جوایز اسکار انتخاب شد. «بادکنک سفید» در سال ۱۹۹۵ به آکادمی اسکار معرفی شد و دوباره بعد از وقفه‌ای یکساله در سال ۱۹۹۷ فیلم «گبه» محسن مخملباف به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شد.

«بچه‌های آسمان» ساخته مجید مجیدی در سال ۱۹۹۸ به اسکار خارجی رفت و برای اولین بار توانست به جمع نامزد‌های نهایی شاخه بهترین فیلم خارجی اسکار راه یابد و سال بعد آن نیز «رنگ خدا» دیگر ساخته مجیدی در این رویداد مهم سینمایی حضور یافت.

دیگر آثار راه یافته به اسکار به ترتیب زمانی عبارتند از:

«زمانی برای مستی اسب‌ها» ساخته بهمن قبادی در سال ۲۰۰۰، «باران» مجید مجیدی (۲۰۰۱)، «من ترانه ۱۵ سال دارم» به کارگردانی رسول صدرعاملی (۲۰۰۲)، «نفس عمیق» ساخته پرویز شهبازی (۲۰۰۳)، «لاک پشت‌ها پرواز می‌کنند» از بهمن قبادی (۲۰۰۴)، «خیلی دور خیلی نزدیک» به کارگردانی رضا میرکریمی (۲۰۰۵)، «کافه ترانزیت» از کامبوزیا پرتوی (۲۰۰۶)، «میم مثل مادر» اثر رسول ملاقلی‌پور (۲۰۰۷)، «آواز کنجشگ‌ها» از مجید مجیدی (۲۰۰۸)، «درباره الی» به کارگرانی اصغر فرهادی (۲۰۰۹) و «بدرود بغداد» از مهدی نادری (۲۰۱۰).

اما درسال ۲۰۱۲ که نقطه عطفی برای تاریخ سینمایی ایران محسوب می‌شود؛ اصغر فرهادی توانست با فیلم «جدایی نادر از سیمین» برای اولین بار جایزه بهترین فیلم خارجی اسکار را به افتخارات هنری ایران اضافه کند.

در سال‌های ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب فیلم‌های «گذشته» اصغر فرهادی، «امروز» رضا میرکریمی و «محمد رسول‌الله» مجیدی به اسکار فرستاده شدند و در سال ۲۰۱۶ اصغر فرهادی با فیلم «فروشنده» برای دومین‌بار اسکار خارجی را برای سینمای ایران به ارمغان آورد.

سال ۲۰۱۸ در نوزدهمین دوره جوایز سینمایی اسکار، فیلم «نفس» از نرگس آبیار نماینده سینمای ایران بود و سال ۲۰۱۹ فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» ساخته وحید جلیلوند به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار حاضر شد.

یک مستند هم برای اولین بار در سال گذشته با نام «در جستجوی فریده» ساخته مشترک آزاده موسوی و کوروش عطایی به عنوان نماینده ایران به رقابت اسکار فرستاده شد.

امسال نیز قهرمان، فیلمی از از اصغر فرهادی که پیش‌تر نظر منتقدان را در جشنواره‌ها جلب کرده بود و گفته می‌شود شانس بالایی هم برای انتخاب بهترین فیلم دارد، به عنوان نماینده سینمای ایران راهی اسکار شده است.

انتهای پیام/ 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران سینمای جهان جایزه اسکار عنوان نماینده نماینده ایران سینمای ایران اصغر فرهادی بهترین فیلم مجید مجیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۵۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستارگان خور لارستان، قهرمان لیگ دسته دو کشور و نماینده فارس در لیگ دسته اول شد

در مرحله فینال مسابقات هندبال لیگ دسته دو بانوان کشور که به میزبانی شورای ورزشی خور برگزار شد، تیم ستارگان خور موفق شد در دو بازی رفت و برگشت حریف قدرتمند خود تیم نهال خراسان جنوبی را شکست داده و عنوان قهرمانی مسابقات را از آن خود کند.

مسابقات لیگ دسته دو بانوان از اسفندماه ۱۴۰۲ با حضور ۲۳ تیم از سراسر کشور شامل ۱۲ تیم در منطقه شمال و ۱۱ تیم در منطقه جنوب آغاز شد که تیم‌های ستارگان خور و فولاد مبارکه سپاهان از منطقه جنوب و تیم‌های نهال خراسان جنوبی و آتریسا تهران موفق به حضور در دور دوم شدند.

دور دوم که به میزبانی شهر خور برگزار شد، مسابقات به‌صورت رفت و برگشت برگزار شد و دو تیم ستارگان خور و نهال خراسان جنوبی توانستند به فینال رقابت‌ها راه پیدا کنند.

هندبالیست‌های خوری با پیروزی بر خراسانی‌ها، ضمن قهرمانی در لیگ دسته دو کشور، جواز حضور در لیگ دسته یک هندبال بانوان در سال ۱۴۰۳ را نیز کسب کردند.

کادر تیم ستارگان خور متشکل از زیبا جنیدی سرمربی، کبری جمال‌پور مربی، فریده حوادث مربی دروازه‌بان، ماریا جمال‌پور کمک مربی و ناهید یغما سرپرست تیم در این دوره از مسابقات لیگ دسته دو کشور بودند. 

همچنین لیست بازیکنان تیم هندبال ستارگان خور شامل سمیه کاروانی، مریم انجام، کوثر فاتحی، فاطمه کاروانی، زهرا شعوری، زهرا عباسی، نجمه خلیل آزاد، فاطمه محبان، نیایش محمدیان، فاطمه فتانت، رقیه فتانت، ریحانه دویسری، فاطمه بهار سالار، زهرا رضایی، ملیکا صفی خانی، سارینا رستمی، فاطمه حسینی، فاطمه حسینی، زهرا پرکار، لیلا رضایی، فاطمه قنبرزاده و مرضیه قمی بود که با حمایت شورای ورزشی شهر خور توانستند به قهرمانی در لیگ دسته دوم هندبال بانوان کشور و صعود به لیگ دسته اول دست یابند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • رقص هماهنگ مهران مدیری و محمدرضا شریفی‌نیا در فیلم «دایره زنگی» (فیلم)
  • ستارگان خور لارستان، قهرمان لیگ دسته دو کشور و نماینده فارس در لیگ دسته اول شد
  • نماینده ایران در فینال غرب آسیا زنده ماند/ تعیین قهرمان در بازی سوم
  • راهیابی ۱۰ پویانمایی کوتاه ایرانی در جشنواره روسیه
  • ۱۰ انیمیشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • ۱۰ انیمشن کوتاه ایرانی در جشنواره روسی
  • تاریخچه دیدارهای الکلاسیکوی ایران / اردیبهشت‌ طلایی‌رنگ است
  • تاریخچه دیدارهای الکلاسیکوی ایران / اردیبهشت‌ماه طلایی‌رنگ است
  • ماموریت سخت نکونام در تبریز: دبل کردن تراکتور